Rensa luften på ecigg epidemin

Antalet fall fortsätter att stiga här i Minnesota. Hälso-tjänstemän vid utrikesdepartementet säger att de får minst ett till två nya fall om dagen.

Staten Health Department säger att det har varit 3 bekräftade dödsfall, 97 lungskador på grund av vaping med 45 fler fall under översyn som av 5 november.

Vårdgivare är nära att ta reda på vad som orsakar Akut lungskada och lämnar människor på respiratorer.
Minnesota Department of Health Assistant State epidemiolog Rich Danila.

Minnesota Department of Health Assistant State epidemiolog Rich Danila säger statistiken är mycket hög.

“Tjugofem procent av 11: e klassare rapport regelbundet ecigg nikotin”, sade han.

Noah Rohleder är en hårt arbetande elev och deltidsanställd som vet en sak eller två om vaping eftersom han vapes och har varit i åratal, med början i gymnasiet.
Noah Rohleder.

Rohleder vapes e-juice shortfills eller saft med den lägsta kommersiellt tillgängliga koncentrationen av nikotin, och säger att han slutade vaping efter gymnasiet tills utmaningarna i College plockas upp.

“Från gymnasiet till college stress plockar upp. Du arbetar, är en heltidsstuderande och detta är typ av trevligt som min vice på ett sätt, “Rohleder sade, medan du tittar på hans vape.

Han är inte den ende. Enligt Minnesota Department of Health, 95 procent av eleverna uppgav att de vet någon som vapes, och läkare som Dr Xavier Fonseca Fuentes på Mayo Clinic är berörda.
Mayo Clinic pulmonell och kritisk vård Dr. Xavier Fonseca Fuentes.

Vi frågade Dr Fonseca Fuentes, som en pulmonologist om han är orolig för konsekvenserna av vaping.

“Jag är mycket orolig eftersom detta kan skapa skadliga effekter i lungorna vi vet inte ännu vad som kommer att hända dem. Vi vet inte om människor kommer att överleva från dessa, sade han.

Mayo Clinic Addiction Specialist Dr Jon Ebbert motsätter sig starkt unga barn vaping.

“Som en beroende specialist, skulle jag säga att jag känner mycket starkt att någon under 25 år inte bör använda någon typ av potentiellt beroendeframkallande kemisk period,” Ebbert sagt.
Mayo Clinic inhalerad partikel aerosol Lab direktör Dr Ebbert.

Dr Ebbert säger vape juicer har fem till sex olika kemikalier som kommer från aerosol från enheterna, men det är inte allt.

“Du värma dessa ämnen med metall spole som är inne i denna atomizer,” Ebbert sade medan man tittar på aerosol maskin som testar för olika kemikalier. “Du kan skapa nya kemiska arter.”

Ebbert tillade att metallerna inhaleras av användaren.

Vid Mayo Clinic inhalerad partikel aerosol Lab, Dr Ebbert söker svar.

“Vi kämpar med det faktum att dessa produkter inte är reglerade finns det verkligen ingen tillsyn av tillverkning,” Ebbert sagt.

Detta är att döda människor och det är viktigt att generera fler forskningsidéer, detta är en nödsituation bland vårdgivare, tillade Dr Fonseca Fuentes.

Danila den biträdande statliga epidemiolog sade att det inte finns många svar.

“Vi fortfarande inte riktigt i slutändan vet vad orsaken till detta eller vad som började hela detta utbrott,” Danila sa. “Det är bara en okänd på denna punkt.”
THC finns i marijuana växten.

Men vårdpersonal tror nu att det är på grund av olaglig THC. THC finns i marijuana växten och är den viktigaste Mind-förändra komponenten, men forskning om kemikalien är förbjuden.

“Vi har inte den federala godkännande att analysera THC,” Dr Ebbert sagt.

Utöver detta, de som vape olaglig THC inte alltid vet var produkten görs som gör det svårare att få botten av epidemin.

“Du kan inte spåra det tillbaka det är olagligt,” Danila sa. “Det stannar med användaren de kanske inte ens vet namnet på drogen återförsäljare och knarklangare vi kan inte intervjua att ta reda på var den producerades.”

Lägga till problemet, sade Danila några laboratorier, inklusive labbet han arbetar i, fann vitamin E acetat i denna E-vätska, en annan kemikalie som är skadligt för mänskliga lungor.

Men det finns ännu inte tillräckligt med forskning för att säga om att kemikalien är källan till alla problem.

Det är den gemensamma tråden här, så många bekräftade fall, inte många svar.

“Vi har kommit närmare att räkna ut detta, men jag är inte säker på att vi någonsin kommer att räkna ut det exakt, så någon gång måste vi räkna ut ett annat sätt att ta itu med problemet,” Danila sa.

“Jag är lite orolig bara för att det är nytt och typ av obestämd, en hel del vetenskap bakom det,” Rohleder sa.